Πολιτική Απορρήτου

Εισαγωγή

Η Εταιρεία μας, «ΑΦΟΙ ΚΑΛΑΝΤΙΔΗ ΟΕ», με διακριτικό τίτλο KALANTIDIS, που εδρεύει στο Ελληνικό, οδός Κολχίδος, αρ. 50-52, με Α.Φ.Μ.: 092548264, Δ.Ο.Υ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και αριθμ. Γ.Ε.ΜΗ 000142301000, τηλέφωνο: 2103831336, email: info@kalantidis.gr, (εφεξής «Εταιρεία»), με προτεραιότητα την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας, σας καλεί να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική για την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής «Πολιτική Απορρήτου») και να ενημερωθείτε σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα που μας παρέχετε, στο πλαίσιο της μεταξύ μας σχέσης, μέσω της ιστοσελίδας μας www.kalantidis.gr.

Η επεξεργασία και προστασία των προσωπικών δεδομένων σας διέπεται πάντοτε από τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (EE) 2016/679 – GDPR (εφεξής «ΓΚΠΔ»), της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (ν. 4624/2019, ν. 2472/1997, ν. 3471/2006, ως ισχύουν, κ.λπ.), καθώς και από τις σχετικές αποφάσεις, οδηγίες και κανονιστικές πράξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (εφεξής «ΑΠΔΠΧ»).

 

Ορισμοί

«Υποκείμενο» των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα: Ο χρήστης της ιστοσελίδας (εγγεγραμμένος ή μη) και οποιοδήποτε άλλο φυσικό πρόσωπο, έρχεται σε επαφή με την ιστοσελίδα μας.

«Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα»: Κάθε πληροφορία που μπορεί να ταυτοποιήσει άμεσα ή έμμεσα ένα φυσικό πρόσωπο (το «Υποκείμενο»), όπως το ονοματεπώνυμο, η ταχυδρομική διεύθυνση, τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, κινητό), η ηλεκτρονική διεύθυνσή του (e-mail), κ.ά.

«Επεξεργασία»: Κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που έχουν περιέλθει ή θα περιέλθουν σε γνώση της Εταιρείας, είτε απευθείας από εσάς μέσω της ιστοσελίδας, είτε στο πλαίσιο των συναλλακτικών σας σχέσεων με αυτήν.

«Υπεύθυνος Επεξεργασίας»: Η Εταιρεία μας, «ΑΦΟΙ ΚΑΛΑΝΤΙΔΗ ΟΕ», με διακριτικό τίτλο KALANTIDIS, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κολχίδος, αρ. 50-52 με Α.Φ.Μ.: 092658264, Δ.Ο.Υ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και αριθμ. Γ.Ε.ΜΗ 00014230100, τηλέφωνο: 2103831336, email: info@kalantidis.gr, , η οποία καθορίζει τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα της παρούσας ιστοσελίδας.

«Εκτελών την Επεξεργασία»: Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του υπευθύνου της επεξεργασίας.

«Αποδέκτης»: Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας, στα οποία κοινολογούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι.

«Τρίτος»: οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή, υπηρεσία ή φορέας, με εξαίρεση το υποκείμενο των δεδομένων, τον υπεύθυνο επεξεργασίας, τον εκτελούντα την επεξεργασία και τα πρόσωπα τα οποία, υπό την άμεση εποπτεία του υπευθύνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία, είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

«Συγκατάθεση» του υποκειμένου των δεδομένων: κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.

«Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων» (ΥΠΔ), «DPO»: Ο Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που έχει ο ορίσει η Εταιρεία, ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, ο οποίος φέρει τη θέση και τα καθήκοντα που ορίζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Ποια δεδομένα συλλέγουμε, για ποιο σκοπό και με ποια νομική βάση

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε κατά περίπτωση τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα σας, στις εξής περιπτώσεις:

 

Δεδομένα

Σκοπός

Νομική βάση

Είσοδος στον ιστότοπό μας

διεύθυνση IP, ημερομηνία και ώρα πρόσβασης, URL, referrer-URL, access provider, φυλλομετρητής, λειτουργικό σύστημα

Παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών προς εσάς, ορθή δημιουργία σύνδεσης, ασφάλεια και σταθερότητα συστήματος

α) έννομο συμφέρον, στο πλαίσιο διάθεσης της ιστοσελίδας μας στο ευρύ κοινό και παροχής υπηρεσιών προς αυτό

Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

e-mail, όνομα, επώνυμο (κατά περίπτωση), περιεχόμενο του μηνύματος

Επικοινωνία, διαχείριση/διευθέτηση ή επίλυση του αιτήματος, του ερωτήματός σας ή του παραπόνου σας

α) η μεταξύ μας συναλλακτική σχέση β) έννομο συμφέρον, στο πλαίσιο εξυπηρέτησής σας

Επικοινωνία μέσω τηλεφωνικών κλήσεων

τηλεφωνικός αριθμός, όνομα, επώνυμο (κατά περίπτωση), περιεχόμενο της επικοινωνίας

Επικοινωνία, διαχείριση/διευθέτηση ή επίλυση του αιτήματος, του ερωτήματός σας ή του παραπόνου σας

α) η μεταξύ μας συναλλακτική σχέση β) έννομο συμφέρον, στο πλαίσιο εξυπηρέτησής σας

Αποστολή Βιογραφικών στο email info@kalantidis.gr  

Ονοματεπώνυμο
Εργασιακή εμπειρία
Ακαδημαϊκή εκπαίδευση
Ημερομηνία γέννησης
Τηλέφωνο
Διεύθυνση

Στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, πρόσληψη προσωπικού, κάλυψη θέσεων εργασίας

α) η μεταξύ μας συμβατική σχέση β) έννομο συμφέρον στο πλαίσιο κάλυψης αναγκών της Εταιρείας  

Cookies (βλ. Πολιτική Cookies)

   

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΓΚΠΔ

Σε κάθε περίπτωση, εσείς έχετε τον έλεγχο για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Κάθε χρήστης, εγγεγραμμένος ή μη, ως υποκείμενο δεδομένων, δύναται να ασκήσει οιαδήποτε στιγμή τα δικαιώματα του, όπως αυτά προβλέπονται στο ΓΚΠΔ και ιδίως τα άρθρα 12 έως 23 αυτού, αλλά και την κείμενη εθνική νομοθεσία και ειδικότερα:

  1. Δικαίωμα ενημέρωσης, ανακοίνωσης και πληροφόρησης για την άσκηση των δικαιωμάτων σας (άρ. 12, 13, 14 ΓΚΠΔ)
  2. Δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και εφόσον τα επεξεργάζεται η Εταιρεία, ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας (άρ. 15 ΓΚΠΔ).
  3. Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων καθώς και συμπλήρωσης ελλιπών δεδομένων (άρ. 16 ΓΚΠΔ).
  4. Δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων («δικαίωμα στη λήθη»), υπό την επιφύλαξη των υποχρεώσεων και των νομίμων δικαιωμάτων της Εταιρείας για την τήρησή τους με βάση τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις (άρ. 17 ΓΚΠΔ).
  5. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας εφόσον, είτε αμφισβητείται η ακρίβεια αυτών, είτε η επεξεργασία είναι παράνομη, είτε εκλείπει ο σκοπός της επεξεργασίας, αλλά δεν ενδείκνυται η διαγραφή τους (άρ. 18 ΓΚΠΔ).
  6. Δικαίωμα φορητότητας των προσωπικών σας δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εάν η επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεσή σας και διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα ή για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης (άρ. 20 ΓΚΠΔ).
  7. Δικαίωμα εναντίωσης για λόγους που αφορούν στην ιδιαίτερη κατάστασή σας, στην περίπτωση που τα δεδομένα σας υφίστανται επεξεργασία για σκοπούς εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας (άρ. 21 ΓΚΠΔ) και ειδικότερα εναντίωσης στην αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ (άρ. 22 ΓΚΠΔ).
  8. Δικαίωμα ανάκλησης της ήδη δοθείσας συγκατάθεσής σας (άρ. 7 παρ. 3 ΓΚΠΔ) οποιαδήποτε στιγμή για επεξεργασία που γίνεται με βάση την συγκατάθεση.

Δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή, ιδίως στο κράτος μέλος στο οποίο έχετε τη συνήθη διαμονή σας ή τον τόπο εργασίας σας ή τον τόπο της εικαζόμενης παράβασης, εάν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα που το αφορά παραβαίνει το ΓΚΠΔ (άρ. 77 ΓΚΠΔ).

 

ΤΡΟΠΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Έχετε κάθε δικαίωμα να ασκήσετε τα δικαιώματα σας με έναν από τους τρόπους που ακολουθούν:

  1. Είτε αποστέλλοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@kalantidis.gr 
  2. Είτε με αποστολή ή αυτοπρόσωπη παράδοση ενυπόγραφου αιτήματος στην έδρα της Εταιρείας μας, στην οδό Κολχίδος 50-52, 16777, Αθήνα

Τα σχετικά αιτήματά σας θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης του προσώπου σας, με τη ρητή επιφύλαξη της Εταιρείας να ζητήσει την παροχή πρόσθετων πληροφοριών, με σκοπό την ταυτοποίηση και επιβεβαίωση των στοιχείων σας.

Η Εταιρεία μας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες εντός (1) μηνός από την ημερομηνία παραλαβής του αιτήματός σας, εκτός εάν οι εργασίες που αφορούν την ικανοποίηση του αιτήματος χαρακτηρίζονται από ιδιαιτερότητες και/ή περιπλοκές, βάσει των οποίων η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να επεκτείνει τον χρόνο ολοκλήρωσης των ενεργειών. Σε κάθε περίπτωση θα λάβετε ενημέρωση σχετικά με την πορεία του αιτήματός σας εντός ενός (1) μηνός από την υποβολή του.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Η Εταιρεία μας μεριμνά μεταξύ άλλων για τη λήψη επαρκών και κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας έναντι των κινδύνων κατά την επεξεργασία και ιδίως από τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση, άνευ αδείας κοινολόγηση ή προσπέλαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάστηκαν, αποθηκεύτηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε επεξεργασία αλλά και τη διαφύλαξη τόσο της τεχνικής όσο και της φυσικής ασφάλειας σύμφωνα με το άρθρο 32 του ΓΚΠΔ. Διαθέτει σχετικές Πολιτικές και τηρεί εν γένει τις αρχές της επεξεργασίας σύμφωνα με το γράμμα του ΓΚΠΔ (άρ. 5 ΓΚΠΔ), προς εξασφάλιση της διαθεσιμότητας, ακεραιότητας και εμπιστευτικότητας των δεδομένων σας.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Εταιρεία μας χρησιμοποιεί τις ακόλουθες σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media): 

Όσον αφορά ορισμένες επεξεργασίες, εμείς και οι υπεύθυνοι επεξεργασίας των πλατφορμών των ως άνω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργούμε από κοινού ως Υπεύθυνοι Επεξεργασίας των δεδομένων σας, κατά την έννοια του άρ. 26 ΓΚΠΔ. Ως προς την επεξεργασία των δεδομένων από τους Υπεύθυνους Επεξεργασίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορούμε να έχουμε μόνο περιορισμένη επιρροή. Ώστε, δρούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που διαθέτουμε και σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των πλατφορμών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαχειρίζεται τη συνολική πληροφοριακή υποδομή της εκάστοτε υπηρεσίας, τηρεί τα δικά του τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας των δεδομένων και διατηρεί τη δική του σχέση με εσάς ως χρήστη και, επομένως, ως Υποκείμενο των δεδομένων σας (υπό την προϋπόθεση ότι είστε εγγεγραμμένο μέλος της αντίστοιχης υπηρεσίας μέσου κοινωνικής δικτύωσης).

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς την επεξεργασία δεδομένων σας από τους παρόχους των πλατφορμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εν γένει για τα δικαιώματά σας, παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στις αντίστοιχες Πολιτικές Απορρήτου/Προστασίας του εκάστοτε παρόχου.

Τα δεδομένα που μας παρέχετε κατά την επίσκεψη της σελίδας μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ενδεχομένως σχόλια, βίντεο, εικόνες, «like», δημόσια μηνύματα, κ.λπ., δημοσιοποιούνται στην πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που εσείς επιλέγετε και δε χρησιμοποιούνται ούτε υποβάλλονται σε επεξεργασία από εμάς για άλλους σκοπούς, πέραν της πληροφόρησής σας, αναφορικά με προωθητικές ενέργειές μας, όπως λ.χ. εκπτώσεις, ειδικές προσφορές, διαγωνισμούς που ενδέχεται να διοργανώσουμε, αλλά και στο πλαίσιο της εξυπηρέτησής σας, όταν επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας με τον τρόπο αυτό. Η ως επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, πραγματοποιείται βάσει του άρ. 6 παρ. 1 στ. στ) ΓΚΠΔ, στο πλαίσιο της βέλτιστης παροχής προς εσάς των υπηρεσιών μας.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

  1. Δηλώνει ότι δεν ευθύνεται για οιαδήποτε ζημία (άμεση, έμμεση, θετική, αποθετική) τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη με αφορμή την ιστοσελίδα ή τη χρήση αυτής. Ο επισκέπτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την προστασία του συστήματός του από ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό.
  2. Δηλώνει ότι δε λαμβάνει αποφάσεις ή προβαίνει σε κατάρτιση προφίλ βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των δεδομένων σας.
  3. Δηλώνει ότι η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ενδέχεται να τροποποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. O χρήστης θα ενημερώνετε για όλες τις σημαντικές αλλαγές, ενώ κάθε φορά στην ιστοσελίδα θα αναρτάται η επικαιροποιημένη έκδοση. Για το λόγο αυτό ο επισκέπτης οφείλει να ενημερώνεται και να ανατρέχει τακτικά στην παρούσα πολιτική.

Δηλώνει ότι ουδεμία άλλη χρήση των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη θα γίνει για άλλους σκοπούς, πέρα από αυτούς που αναφέρονται στην παρούσα, χωρίς την εκ των προτέρων ενημέρωση και, όπου απαιτείται, συγκατάθεσή του.

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Επωνυμία: «ΑΦΟΙ ΚΑΛΑΝΤΙΔΗ ΟΕ», «KALANTIDIS»

Έδρα: Κολχίδος 50-52, 16777, Αθήνα

ΑΦΜ/ΔΟΥ: 092548264 / ΑΘΗΝΑ

Τηλέφωνο: +30 2103831336

Email : info@kalantidis.gr

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1 – 3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600
Fax: +30 210 6475628

Email : contact@dpa.gr

Website: www.dpa.gr

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Email: info@kalantidis.gr